• ,

  Нова Златна книга, бесплатно во вторник, 22 мај, со Слободен печат

  Втора година по ред Р3 Инфомедиа како издавач на Златна книга ќе го дистрибуира печатеното издание за 2018/19 година заедно со Слободен печат. Со купување на весникот Слободен печат во вторник, 22 мај, сите читатели на Слободен Печат добиваат бесплатен примерок на новото годишно издание на Златна книга. Златна книга, водечкиот домашен информатор, и оваа година ви обезбедува нови и […]

 • ,

  Кој е македонскиот производ за хидроизолација кој ги мери силите со светските системи

  Иако ,,влажните соби” (пр. бањи, кујни)   зафаќаат помалку од 10% од просторот од површината на домовите, трошоците за годишно одржување на таквите ,,влажни соби” (пр. бањи, кујни)    може да варираат од 35-50% од вкупната цена за одржување , нормално во зависност од самиот објект. Со помош на хидроизолацијата на ,,влажни соби” (пр. бањи, кујни) се осигуруваме […]

 • , ,

  DAIKIN STYLISH НОВАТА СЕРИЈА НА КЛИМА УРЕДИ BLUEVOLUTION ДОСТАПНИ И ВО ПАКСОН ВО МАКЕДОНИЈА

  Од април 2018, Daikin Stylish, новата серија на клима уреди е достапнa и во Паксон, во Македонија! Stylish – стил, технологија и компактни димензии, во еден производ. Со повеќе од 90 години искуство во климатизација, Daikin го комбинира најдоброто од дизајн и технологија за да Ви помогне да постигнете Совршена клима во Вашиот дом. За да ги […]

 • , ,

  Го претставуваме WINIX HR1000 нова генерација на паметни прочистувачи

  WINIX HR1000 прочистувачот е модел со модерен дизајн. Уредот се користи за површини до 40м2. Прочистува од ПМ честички, полен, редуцира чад од цигари, бактерии, вируси, хемикалии. Го прочистува воздухот во 5 фази на прочистување, префилтер кој може да се мие со вода, филтер со активен јаглен (Coated Deodorization Carbon Filter) кој ги редуцира хемикалиите, […]

 • , ,

  Зошто производите од коноп се најбарани во аптеките?

  Ја одржува природната хидратација, ја негува сувата и атопична кожа и ја намалува вкочанетоста во мускулите и зглобовите. Производи од коноп се вистински подарок од природата. Лековитите својства на канабисот, или позната кај нашиот народ како коноп, биле познати уште во древна Кина, а за нејзиното благотворно дејство знаеле и Египќаните и старите Грци, Викинзите, […]

 • , ,

  ЛЕЧЕЊЕ СО КАНАБИС: Крем кој ќе Ви помогне да се ослободите од вкочанетоста

  Уверете се во благотворното дејство на производите од коноп Лековитите својства на канабисот или позната кај нашиот народ како коноп биле познати уште во древна Кина, а за нејзиното благотворно дејство знаеле и Египќаните и старите Грци, Викинзите, и многу други народи. Интересно е да се наведе дека има две врсти на билки едната има […]

 • , ,

  ПРОИЗВОДИ ОД КОНОП – ВИСТИНСКИ ПОДАРОК ОД ПРИРОДАТА СО СИЛНА ЗАШТИТНА И РЕГЕНЕРАТИВНА МОЌ

  Ја одржува природната хидратација, ја негува сувата и атопична кожа и ја намалува вкочанетоста во мускулите и зглобовите Коноп (Cannabis sativa L.) е една од неколкуте видови на растенија откриени пред илјадници години. Потекнува од Централна Азија, а потоа и во други климатски подрачја. Растението се користело за производство на храна и козметика бидејќи содржи […]

 • ,

  Ве покануваме на една сосема различна изложба

  Дали сакате да ја искусите бодлеровата синестезија на шармантното и одвратното, овој пат во фотографски формат? Дојдете и видете една поинаква изложба и еден поинаков пристап на проблемите со животната средина. Тимот ViridiQ Ве поканува на изложбата „Естетика на грдото“, наменета за прикажување на најдобрите 30 и одбирање на најдобрите 3 фотографии пријавени на истоимениот фото-конкурс каде […]