, ,


Зошто лекувањето со реиши ги дава посакуваните ефекти

W3.CSS
HalkBank

Потентноста на Реиши медицинската печурка ја прави нејзиниот комплексен состав од над 400 различни биоактивни компоненти, 16 аминокиселини, протеини, масти,

витамини ( А, В, С, D, Е ), минерали и макроелементи ( Ge, Se, Fe, K , P, Ca, Na, Zn и Cu) од кои :

 

полисахариди – ја зголемува активноста на имунолошките клетки макрофаги,лимфоцити и ја  подобрува апсорпцијата на шеќерот во крвта.

 

тритерпеноиди – регулирање на висок крвен притисок, ги разложува тромбните наслаги, ги балансира липидите во крвта и делува релаксирачки на вегетативниот нервен систем    ( Lucidum- просветлувач на умот )

 

антиоксиданс SOD (Superoxide Dismutase) –е природен ензим кој го забавува процесот на стареење.

 

Германиум (Ge) – најсилниот природен антиоксиданс ( до 2000ppm), кислороден катализатор ( ја зајакнува способноста на крвотокот за пренесување на кислородот до клетките за повеќе од 1,5 пати ), го забрзува метаболизмот, врши детоксикација и ја враќа  енергијата.

 

Селен (Se) – содржи 72mcg на грам реиши, потвреден е  како есенцијален минерал во комбинација со витамин C и Е претставува заштита од срцеви заболувања, ја подобрува работата на црниот дроб, го спречува таложење на маснотии и токсини, важен во борба против рак ,тумори, како и Сида /ХИВ исто така  ја подобрува и потенцијата и сексуалната моќ кај мажите, состојбата на косата, кожата и очите.

 

– Витамин Е – Важен антиоксидант кој го го успорува стареењето и го зајакнува организмот во борба против инфекции,бактерии и вируси.Храна богата со витамин Е : интегрални житарки и билни масла.

–  Каротеноиди – Се познати антиоксиданти кој помагаат во зајакнување на имунитетот, го стимулираат производството на лимфоцити кои се борат против сите инфекции.Најдобар извор на каротеноиди се:црвено,жолто и портокалово овошје и зеленчук (морков,домат,тиква). Четири важни бета-каротеноиди се:бета-каротен,ликопен,лутеин и зеаксантин кој го штитат организмот од болести.

повеќе на Продимед

Дознајте се за лекувањето и терапијата со Реиши

Зошто лекувањето со реиши ги дава посакуваните ефекти