, ,

7 креативни реклами на пешачки премини

Одлични примери за герила маркетинг

simfoniski-pesacki-premin

Креативните луѓе во маркетинг секторите постојано бараат интересни начини да ги претстават нивните производи и услуги пред потрошувачите. Еден од поинтересните трендови во герила маркетингот е рекламирањето на пешачки премини. Некои компании навистина знаат како да го искористат овој простор за да се испромовираат на забавен начин. Погледнете во продолжение 7 одлични примери од овој вид на рекламирање.

1. Coca-Cola пешачки премин во Шпанија изработен од агенцијата Universal Mccann.

cocacola-pesacki

2. Mr. Clean пешачки премин кој покажува колку добро чисти овој производ.

mrclean-pesacki

3. Altschul Orthodontics компанијата за изработка на протези покажува како може да ги исправи забите на своите клиенти.

аltschul-оrthodontics-pesacki

4. Симфонијата во Сент Луис ја промовира музиката во градот.

simfoniski-pesacki-premin

5. Фризерски салон изработил пешачки премин во форма на чешел пред својот влез.

pesacki-cesel

6. Трговскиот центар Curitiba во Бразил се промовира преку пешачки премин во форма на баркод. 

pesacki-barcode

7. McDonald’s во Швајцарија се промовира преку пешачки премин во форма на нивниот помфрит.

mcdonald's-pesacki