• , ,

  Енергија TOSHIBA CARRIER годишна презентација 2024

  Енергија TOSHIBA CARRIER годишна презентација 2024

  Компанијата Енергија доо која постои веќе 19 години на пазарот во Македонија на 09.04.2024 вторник во Винарија Кралица Марија Д.Капија го одржа најочекуваниот настан од HVAC индустријата во Македонија – Toshiba Carrier 2о24 годишна презентација. Пред повеќе од 150 учесници, партнери на компанијата Енергија, дистрибутери, проектанти, инженери, архитекти и градежни компании се презентираше програмата на Toshiba Carrier […]

 • ,

  MODERNA RESIDENCE – СПОЈ НА ПРИРОДАТА И УРБАНОТО ЖИВЕЕЊЕ

  Модерна резиденс

  Moderna Residence е најновиот проект на Бортас, лоциран во луксузната населба Бардовци, на само 10тина минути од центарот на главниот град. Станува збор за една од најуникатните станбени единици во ова подрачје која е совршен спој на природата и урбаното живеење. Зошто Moderna Residence е идеалното место за вас и вашето семејство? Moderna Residence е […]

 • ,

  Интервју со Милан Глишиќ од My Marketing Скопје: Визија, предизвици и непрекинат напредок

  Интервју со Милан Глишиќ: Визија, предизвици и непрекинат напредок

  Одбележувањето на тринаесетгодишнина од постоењето на една компанија е големо достигнување само по себе, разговаравме со Милан Глишиќ, директор на маркетинг агенцијата My Marketing Скопје, за она што значи одбележување на повеќе од една деценија во оваа индустрија, причината за создавање на маркетинг агенција и претприемaчкиот дуx. Kои беа причините за да започнете една ваква […]

 • ,

  НУЛА ОТПАД – За првоаприлски насмевки изработи еко маска од електронски отпад на Е – Капитолијада!

  Во насока на јакнење на јавната свест за заштита на природата и здравјето на луѓето, НУЛА ОТПАД во соработка со Капитол мол и Општина Аеродром поттикнуваат иницијатива за изработка на маски од електронски отпад кои ќе бидат презентирaни во форма на дигитална кампања на социјалните мрежи на Капитол Mол под името Е-КАПИТОЛИЈАДА. Е – Капитолијада се […]

 • , ,

  Трансплантација на коса со доживотна гаранција

  transplantacija na kosa so dozivotna garancija

  Клиниката Ватанмед е клиника за трансплантација на коса и други третмани за коса позната по своите исклучителни резултати, најсовремената технологија и посветеност на задоволството на клиентите. Основана во 2007 година во Истанбул, Турција, клиниката Ватанмед прерасна во доверливо име во индустријата за трансплантација на коса, со над 50.000 задоволни клиенти, 23+ клиники ширум светот и […]

 • , ,

  Ефикасни методи за управување и лекување на парадентозата

  Ефикасни методи за управување и лекување на парадентозата во Македонија

  Парадентозата како најчесто орално заболување кај возрасното население во Македонија, подразбира и нејзино навремено дијагностицирање и воедно менаџирање. Препораките за редовни стоматолошки контроли се 2 пати годишно. Секако, шестмесечната рутинска контрола ги опфаќа пациентите со здраво, санирано забало и непца. Доколку кај пациентите се забележат одредени тегоби, како што се крварење, болка, оток во предел […]

 • , , ,

  Подгответе се за зимски патувања

  Подготви се за зимски патувања

  Во пресрет на сезоната на зимски патувања, подготвивме водич со кој брзо и лесно ќе се подготвите и сигурно ништо нема да заборавите. Подгответе го возилото  Од техничката исправност на возилото зависи вашата и безбедноста на вашето семејство на пат. Пред да тргнете на пат задолжително направете контролен сервис на возилото и бидете сигурни дека […]

 • , , ,

  Енергетско ефикасни Daikin Altherma топлински пумпи – ICS Group ви нуди паметни решенија за најниски сезонски и месечни трошоци за греење оваа зима!

  Daikin Altherma топлински пумпи – ICS Group

  DAIKIN како лидер на пазарот за топлински пумпи, секогаш се обидувал да биде предводник и иноватор на инвертер технологијата. Во последниве две-три години ги разви и доусоврши сите клучни компоненети на своите производи , што резултираше со дизајнирање на нова серија на топлотна пумпа за домашна употреба. Daikin Altherma не е само топлотна пумпа, туку […]

 • , ,

  Феникс домови за стари лица – за старост со 5 ѕвезди!

  Феникс домови за стари лица - за старост со 5 ѕвезди!

  Феникс е ланец на домови за стари лица  чија историја е од богат размер бидејќи првиот дом за стари  е основан во 2002 година. Денес, Феникс располага со четири домови за  стари лица: Феникс Гарден – Црниче Феникс Премиум – Капиштец Феникс Фемили – Пржино Феникс Геромедикал -Волково Целта на Феникс е долгогодишен квалитет, љубов и истрајност […]

 • , , ,

  Столицата со физиотопка е иновација за здраво и активно седење

  Столицата со физиотопка е иновација за здраво и активно седење

  Модерното време во кое живееме нè прави се повеќе зависни од канцелариските столици и „удобните кревети“. Работиме од дома, седиме во канцеларии, се одмараме на столици во нашите дневни соби. Сите овие активности се важни, но долготрајното седење може да предизвика разни здравствени проблеми. Но, што доколку постои производ на кој се одмараме и истовремено ја активираме […]

 • , ,

  Како да го сервисирате вашиот Daikin клима уред?

  Имајте квалитетно греење и ладење! Неколку начини сами да го сервисирате вашиот клима уред. Следете ги овие совети од Паксон и Daikin, за да се осигурате дека Вашиот даикин инвертер клима уред ќе работи правилно. DAIKIN СЕРВИС МАКЕДОНИЈА Со редовно користење на вашиот клима уред, ќе започнат да се насобираат нечистотии, огромна количина на прав, […]

 • , , ,

  Енергетска ефикасност и купување на нов клима уред

  Енергетската ефикасност едноставно значи користење на помалку енергија за извршување на истата задача – тоа е, елиминирање на енергетскиот отпад. Енергетската ефикасност носи различни придобивки: намалување на емисиите на гасови на ефектот стаклена градина, намалување на побарувачката за увоз на енергија и намалување на нашите трошоци на ниво на домаќинство и на ниво на економија. […]