,

Facebook VS веб страна: Што е подобро за вашето онлајн присуство?

Социјалните медиуми во последните години станаа составен дел од нашето секојдневие. Тие ни овозможуваат секојдневно да се поврземе со други луѓе, да комуницираме и да споделиме нови информации за својот бизнис. Но, дали Facebook и Instagram се доволни за квалитетно онлајн присуство при градење и развивање на вашиот бизнис?

Постојат неколку причини зошто e добро да имате и сопствена веб страна покрај Facebook и Instagram профил.

  • Целосна контрола врз содржината што ја објавувате

Кога имате сопствена веб страна имате можност да креирате и објавувате било каков тип на содржина, без никакви ограничувања. На Facebook и Instagram вашата содржина подлежи на нивни правила и услови и тие можат да го отстранат или да го забранат вашиот профил ако сметаат дека е несоодветен.

  • Google има најголем удел во онлајн пребарувањата

Глобално на Google отпаѓа 84% удел од пазарот за пребарување (податокот е за 2022 год.). Facebook не се ни приближува до овој процент на пребарувања, со оглед на тоа што Facebook е социјална мрежа, а не пребарувач.

Сопствена веб страна ви овозможува оптимизација во пребарувањето според клучни зборови кои се релевантни за вашиот бизнис. Преку вашата веб страна , можете да ја зголемите видливоста на вашиот бренд, да генерирате потенцијални клиенти и да ја зголемите продажбата.

Прочитајте ја цела статија на InOne.mk

„Алкалоид“ потпиша нов меморандум за соработка со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ за Програмата за практикантство

Facebook VS веб страна: Што е подобро за вашето онлајн присуство?