, , ,

Како да се заштитите од штетните дејства на хлорираната вода

Дали некогаш сте се запрашале каква вода пиете?

Размислете за квалитетот на водата пред да ја конзумирате, водата што ја пијат повеќето од нас е полна со хлор, кој е штетен за нашето здравје.

Водата која доаѓа од чешма, ако сте на градски водовод, е полна со хлор како популарно средство за дезинфекција.

Конзумирањето на хлорираната вода го зголемува ризикот за рак на бешиката, зголемување на холестерол, како и предизвикување на астма и алергија.

Исто така хлорираната вода  е лоша за кожата, очите и дишните патишта.

Водата која ја пиеме не би смеела да содржи повеќе од 4 мг. хлор по 1 литар вода, но за жал, се случува да се поминат тие граници.

Во секој случај, пожелно е да ја филтрирате водата што ја пиете, бидејќи хлорот, долгорочно е многу штетен за човековото тело.

За да се заштитите од несаканите штетни дејства што може да ги предизвика хлорот врз Вашиот организам , постојат повеќе различни типопови на филтри кои ја пречистуваат водата и го отстрануваат вишокот на хлор во водата за пиење.

Еден од најдобрите филтри кои постои на нашиот пазар е филтерот за вода Пиколо на Флуид проект кој е идеален за потребите на едно семејство.

Со својата брза и едноставна монтажа филтерот за вода Пиколо  е достапен за секого.

Во куќиштето на филтерот за вода Пиколо сместен е филтерски патрон со активен јаглен кој има својства да го апсорбира непријатниот вкус и мирис на водата .

Што добивате со користење на филтрирана вода од филтерот за вода Пиколо?

Подобрување на вкусот на водата како и на мирисот и останатите пијалоци кои ги подготвувате со вода , отстранување хлор и хлориди во водата (преку 95%) и отстранување на другите штетни материи од водата

  • пестициди – 70%
  • трихалометани – 80%
  • органски соединенија – 70%
  • индустриски растворувачи – 70%

Физичко филтрирање на:

  • честички до 2 µ – преку 90% и
  • честички до 3 µ – 100%

Филтерот за вода Пиколо е мал и практичен уред погоден за филтрирање на водата за пиење, готвење и сите останати потреби во вашето домаќинство.

Потрошен материјал на овој уред се патрони со активен јаглен кои се менуваат на период од 3-6 месеци во зависност од потрошувачката на вода.

Со филтерот за вода Пиколо  во секое време можете да си наполните свежа и прочистена вода, со одличен вкус и тоа директно од Вашата чешма.

Погледнете го и видео упатството за инсталација на филтерот за вода Пиколо.

 

Нова теататарска претстава Ужегнатост – претстава која не се пропушта

Како да се заштитите од штетните дејства на хлорираната вода