, , , , ,

Како се лекува Ектропиум

Совети од докторите на Европска Очна Болница

Ектропиум е пореметување на положбата на очниот капак кај кое работ на очниот капак е завртен на надвор во однос на отворот на капаците.

Форми

  • Спастичен – се јавува воглаво кај млади лица и деца поради спазам на орбикуларниот мускул, најчесто после восплителни процеси на сврзница (conjuctivitis) и роговица (keratitis).
  • Паралитичен – поради парализа на лицевиот нерв (n.facialis)
  • Сенилен – најчесто кај постари луѓе, проследен со атрофија на мускулите и кожата на очниот капак.
  • Цикатриелен – последица на разни повреди и формирање на лузни кои го влечат капакот надолу
  • Хирушкa со потполна реконструкција на очниот капак и враќање во негова првобитна состојба.

 


Европската Очна Болница е специјализирана офталмолошка институција со која во Македонија воведуваме европска процедура за дијагностика и операции со врвна технологија и искусен тим. Во нашата болница ќе добиете одговорна и професионална грижа за решение на проблемот со вашиот вид.

Лекарската екипа составена од еминентни офталмолози-специјалисти ќе бидат на ваше располагање обезбедувајќи ви квалитет, брзина и високостручно лекување.Секој наш пациент станува дел од нашето семејство и добива врвна медицинска услуга од дијагностика до третман по принципот “додека да трепнеш со око”. Компетентноста на нашиот тим е потврдена со процентот на неуспешни операции кој го има матичната болница во Турција во своето долгогодишно работење.Тој изнесува фантастични 0,001 процент, или една неуспешна операција на вкупно 100.000 извршени. Болницата има капацитет од 15.000 до 20.000 прегледи месечно. Здравствениот туризам е дел од нашиот примарен фокус, развивајќи гранка која во Македонија е се уште во зачеток.

Нашето мото е: Кај нас нема ветувања, постојат само исполнувања.

Што е птоза и како се лекува

Како се лекува Ектропиум