, ,

ПРОИЗВОДИ ОД КОНОП – ВИСТИНСКИ ПОДАРОК ОД ПРИРОДАТА СО СИЛНА ЗАШТИТНА И РЕГЕНЕРАТИВНА МОЌ

Ја одржува природната хидратација, ја негува сувата и атопична кожа и ја намалува вкочанетоста во мускулите и зглобовите

Коноп (Cannabis sativa L.) е една од неколкуте видови на растенија откриени пред илјадници години. Потекнува од Централна Азија, а потоа и во други климатски подрачја. Растението се користело за производство на храна и козметика бидејќи содржи масла, протеини, јаглени хидрати и др важни состојки. Семето од коноп не содржи било какви отрови или штетни супстанци, како памукот, или сојата. Маслото од коноп содржи супер анти-инфламаторната есенцијална масна киселина позната како гама линолинска киселина (ГЛК) , а неодмна беше откриено дека соджи и омега-3-стеаридонска киселина. Овие две состојки се важни за функционирање на хормоните, нервите, мускулите и крвниот притисок.Исто така недостатокот на есенцијални масни киселини може да предизвика кожни мутации и оштетувања. Есенцијалните масни киселини се клучни за заштитната функција на кожата. Тие ја регулираат трансепидермалната загуба на вода што се појавува кај кутикулите. Овие симптоми се појавуваат при недостаток на есенцијални масни киселини.

Постојат бројни анализи за терапевтското влијание на линолната киселина и гама-линолинската киселина.

– Во 1982 година Wright и Burton направиле истражување во кои вклучиле 99лица возрасни и деца. Пациентите примале по 360 мг. линолна киселина и 45 мг. гама-линоленска киселина на ден за време од 12 недели. Резултатите биле значајно подобрување на патологијата на нивната кожа. Третманот немал несакани ефекти. Нанесуваната доза е еквивалентна со 12 пати по 1,5 гр. масло од коноп.

Така што не е случајно зошто производите од конопот се толку ефикасни и користени, а кои од неодамна ги има и во сите подобро снабдени аптеки низ Македонија. Конопното масло со чајно дрво 30ml (80%коноп / 20% – чајно дрво) наменет е за надворешна употреба, за егзема, псоријаза, атопична кожа, рани кои тешко зараснуваат, опекотини како и за третман на бактериски и габични инфекции на кожата и убод од инсекти. Кремот од коноп за нежна нега на вашите раце. Ја одржува природната хидратација и ја негува сувата и испукана кожа на рацете. Додека балсамот за усни склони кон херпес, кои се сушат и пукаат.

Кремот со 10% масло од коноп ги намалува болките во зглобовите, тетивите и мускулите. Одличен е за закрепнување при рехабилитација и ја намалува напнатоста во мускулите по спортски или работни активности. Исто така може да се користи за масажа на кожата по хируршка интервенција за раздвижување, циркулација и забрзување на регенерацијата на кожата.

Побарајте ги производите од коноп во нашите аптеки и уверете се во нивната ефикасност.

Конопот содржи мали концентрации на ТХЦ кои зависат од тоа кој дел од растението се користи во изработка на некој природен производ . Во изработка на овие производи се користи ладно цедено конопно масло од семето во кое може да има мали траги и на ТХЦ,

Ве покануваме на една сосема различна изложба

ПРОИЗВОДИ ОД КОНОП – ВИСТИНСКИ ПОДАРОК ОД ПРИРОДАТА СО СИЛНА ЗАШТИТНА И РЕГЕНЕРАТИВНА МОЌ