, , , ,

Советуваме : како сами да проверите дали треба да ги замените гумите

#spremnizapat #спремнизапат

Доколку немате професионално лице при рака, монетата од 10 денари  може да послужи како индикатор дали е време за замена или старите гуми уште можат да бидат во функција.

 

🚗 Најголем избор на опрема за Вашиот автомобил 🏁

Ако зборуваме за некаков си просек, автомобилските гуми би требало да ги менуваме по секои поминати 50.000 километри.Тоа е моментот кога стануваат опасни бидејки престануваат квалитетно да “служат”, но не би било лошо да се проверат и порано.

Во секој случај би било добро да го посетите најблискиот вулканизер, пред се доколку не сте сигурни во вашите гуми.

Penny test

Погледнете го видеото во кое ви го претставуваме т.н “penny test”. Со една монета од 10 денари  како индикатор проверете дали е време за замена или старите гуми уште можат да бидат во функција.

Сигурноста нека ви биде на прво место.

ХРВАТСКА ГО ПРОИЗВЕДУВА НАЈБРЗИОТ АВТОМОБИЛ НА СТРУЈА ВО СВЕТОТ

Советуваме : како сами да проверите дали треба да ги замените гумите