,

Tesla Semi преддефинирани камиони поставени да ги победат очекувањата

PepsiCo само што направи најголема нарачка на нови Tesla електрични камиони, приклучувајќи се на компаниите како што се Walmart, DHL и Anheuser-Busch.

Со интегрирање на електрични возила како Tesla Semi во нивните флоти на камиони, дистрибутивните и логистичките гиганти обезбедуваат електрична и автономна иднина на мобилност, во обид да ги намалат емисиите на флотата и да ги намалат трошоците за гориво.

Стратегијата на Елон Муск за воведување на минимални производи за љубопитство, доволно атрактивни за да може да генерира високо ниво на нарачки, е тајна на Тесла за зголемување на продажбата на возила, дури и кога производството и испораката ќе се одвиваат само за две години.

Освен нивните импресивни карактеристики, стакло отпорно на удари и иновативен дизајн на кабина, Tesla Semi камиони ќе уживаат опсег од 400 милји од еднократно полнење и забрзување од 0-60 км / ч за пет секунди без товар и за 20 секунди кога превезуваат 36.287 килограми.

Интеграцијата на електричните возила на Тесла во нивната флота од страна на овие големи играчи ќе ја гарантира нивната амбиција за намалување на трошоците за гориво и намалување на емисиите на флотата.

Според претставниците на компанијата PepsiCo, 100-те камиони што ќе бидат преуредени ќе бидат важен дел од планот за намалување на емисиите на стакленички гасови 20% до 2030 година.

Бекутан слави 40 години

Tesla Semi преддефинирани камиони поставени да ги победат очекувањата