,

4 знаци дека нов клима уред треба да биде на вашиот Новогодишен и Божиќен список

Одржувањето на идеална температура во домот не е лесна задача, особено во текот на зимата. Благодарение на клима-уредот и греењето, вие  уживате во подобар квалитет на воздухот и зголемена удобност во домот. Сепак, без оглед колку добро се грижите за вашиот систем, ќе треба да го замените со текот на времето.

Погледнете ги овие четири знаци за да ви помогнеме да одлучите дали треба да размислите да додадете нов клима уред на вашиот Новогодишен и Божиќен список оваа година:

Клима уредот е стар повеќе од една стара деценија

Ако се одржува правилно, вашиот клима уред систем може да работи ефикасно во рамките на една деценија. Но, ако вашиот систем веќе не работи ефикасно и повеќето компоненти се истрошени, ќе треба веднаш да размислите за замена.

Не ризикувајте да чекате додека не се распадне целосно под неочекувани околности. Избегнете да го доживеете најлошото сценарио, на пример да ви откаже за празниците

Бара чести поправки

Исто како и секој друг систем, и клима уредот има потреба од поправки и подесувања од време на време. Сепак, со поправки, деловите се трошат и ќе бараат замена на долг рок. Честата поправка е јасен знак дека вашиот систем страда од сериозен проблем. Тоа значи дека поправките веќе не се ефикасни и ќе мора да го замените целиот свој систем порано.

Побарајте професионалец,  да го разгледа вашиот систем и да ги најде најдобрите опции за замена. Контактирајте нè денес!

Зголемување на сметките за струја

Зголемувањето на сметките за струја се знак дека ви треба нов систем кој е енергетски ефикасен и ефикасен. Стариот и застарен систем може да предизвика вашите сметки за струјада се зголемат на неколку начини.

Додека ја користите климата, вашата потрошувачка на енергија се зголемува, поправките стануваат чести, а трошоците за одржување стануваат повисоки.

Заменувањето на вашиот систем може да изгледа како финансиски товар; сепак на крајот ќе разберете колку пари би можеле да заштедите со донесување на оваа одлука денес.

Се чувствувате небезбедни

Ако се сомневате дека вашиот клима уред веќе не е безбеден за употреба, можеби затоа што е стар или постои голема веројатност некои компоненти да не работат како што треба. Тогаш тоа само треба да биде доволна причина да побарате стручна помош и да го замените вашиот систем.

Контактирајте не денес за професионална консултација за вашиот систем. Ние се стремиме да ги надминеме очекувањата на нашите клиенти со испорака на најдобри услуги од нашите пријателски и високо квалификувани сервисери.

Од сите нас, ви посакуваме Среќен Божиќ. Нека празниците ви бидат благословени со љубовта и топлината на семејството и пријателите.

Бане Аир

 

Еко линија за електричен и електронски отпад!

4 знаци дека нов клима уред треба да биде на вашиот Новогодишен и Божиќен список