, ,

Хит во светот, а сега достапни и кај нас!

Не сокривајте ја вашата насмевка! Чекор по чекор до посакуваната насмевка без фиксни протези. Д-р Нина  Митева како квалификуван ортодонтот врши  неверојатни трансформации во насмевките на пациентите. Без оглед на тоа за кој тип на ортодонтски проблем се работи (криви или изротирани заби) , Д-р Нина го наоѓа соодветното решение и адекватната терапија за вашите проблеми и желби.

Најновите ортодонски третмани со прозрачните протези  може да донесат до неверојатни трансформации на изгледот, како и многу други предности:

Прозрачните фолии се направени од невидлив, тенок материјал за исправување на забите. удобни, естетски и прифатливи за сите пациенти. Хигиената на забите како и исхраната со овие протези е без ограничување.

За сите кои сакаат да ги исправат своите заби,но не сакат или не можат да носат фиксна протеза-постои уште едно многу добро решение и за најпребирливите пациенти , а тоа се најновите ПРОЗРАЧНИТЕ ПРОТЕЗИ.

Уживајте  во подобра насмевка  Најочигледна  корист на прозрачната  ортодонција  е да се биде во можност за подобра насмевка . Твојата насмевка ќе биде фантастична и луѓето сигурно ќе  ја забележат.

Чуствувај се посамоуверено. Кога една личност изгледа добро, таа  автоматски се чувствува подобро и посамоуверено.

Подобрување на целокупната  орална функција. Забите во устата имаат различни  функции:  исхрана, говор,  одржување на залакот  и интегритетот на лицето и здравјето. Функциите  се компромитирани, тие може да се обноват и подобрат  со помош на прозрачната  ортодонција.

Следат повеќе можности. Со самата корекција на насмевката ви се нуди повеќе шанси за добивање на посакуваната работна позиција и поголеми можности за напредување.

Ако сте заинтересирани за прозрачната ортодонција, Стоматолошката ординација Д-р Нина нуди различни опции врз основа на постоечката состојба на вашата  насмевка. Ако копнеете за промена на вашата насмека , посетете ја ординацијата на Д-р Нина и  дознајте повеќе…

Предности на “ прозрачната” ортодонција

Удобни при носењето 
Поради удобноста при носењето и задоволувањето на естетскиот момент овој начин на исправување на заби се почесто се применува во светот, а сега се достапни и во Стоматолошката Ординација Д-р Нина.

За разлика од фиксната протеза, овие протези може да се ставаат и да се вадат во текот на денот. Иако е препорачливо да се носат што е можно повеќе време. Овие протези не се носат за време на јадење, што не ве ограничуваат во исхраната, за разлика од фиксните протези. Друга нивна предност е тоа што забите нормално се четкаат и се не видливи за разлика од фиксните протези.

Прецизна позиција
Прозрачните протези се поставуваат преку забите и продуцираат благи сили кои ги поместуваат забите во планираната насока.

Секоја фолија има точно утврдена задача и ги поместува забите за 0,25-0,3 мм. Секоја фолија е одговорна само за еден чекор во терапијата. Секоја фолија ги придвижува забите во прецизно планирана и дефинирана позиција. Придвижувањето на забите е планирано со компјутерска анализа.
После извршениот ортодонтски преглед на пациентот му се изработува план на терапија,за лекување и времетраење на истата.

Заштитете го вашиот дом за време на летните одмори

Хит во светот, а сега достапни и кај нас!