,

Хуманитарен концерт Есенска Бајка за поддршка на СОС Детско село

Ве каниме на есенска вечер исполнета со звуците на класичната музика со извонредните Мимоза Ќека и Јована Трајчева.

Хуманитарниот концерт „Есенска Бајка“ за поддршка на СОС Детско село ќе се одржи на 3ти ноември во 20 часот во Македонска Филхармонија.
Програма:
Најпознатите дела од класичната музика за четирирачно пијано.

С. Рахмањинов- Шест пиеси
1. Barcarolle / Баркарола (Barkarola) Moderato (G minor)
2. Scherzo / Скерцо (Skertso) Allegro (D major)
3. Thème russe / Русская песня (Russkaya pesnya) Andantino cantabile (B minor)
4. Valse / Вальс (Val’s) Tempo di Valse (A major)
5. Romance / Романс (Romans) Andante con anima (C minor)
6. Glory / Слава (Slava) Allegro moderato (C major)

П.И. Чајковски- С. Калигарис- Parafrasi da concerto op.16

М. Равел- Шпанска рапсодија
1. Prélude à la nuit
2. Malagueña
3. Habanera
4. Feria

Купи билет тука

Скокни во Халквантура

Хуманитарен концерт Есенска Бајка за поддршка на СОС Детско село