,

Направете декарбонизација на моторот на вашиот миленик во Велес

Секој од нас прави сервис на своето возило. Вообичаено правиме сервис со смена на некој делови во возилото како промена на масло, филтри….

Сега можете да направите и сервис на моторот односно освежување и чистење на внатрешноста на моторот. Тоа се врши со декарбонизација на моторот.

Што е декарбонизација ???

Најнова технологија за отстранување на јаглеродот од моторот и издувниот систем со HHO гас (вода и кислород). Со оваа метода се чисти трупот на моторот од внатрешноста на моторот. Ова е револуционерен медиум кој, за само 20 минути без отворање на моторот, ги отстранува ѓубрежните делови на вентилацијата, сидровите на цилиндрите, целиот клип, свеќи, млазници, агли, сензори, EGR вентил, каталитички конвертор и DPF филтер.

Што се случува после декарбонизација:

 1. HHO ќе го намали јаглеродниот моноксид до 90%. Јаглерод моноксидот е гориво и HHO е катализатор за промовирање на неговото согорување.
 2. Ќе го намали HC или јаглеводороди во опсег од 10% до 90%
 3. Ќе ги намали честичките, особено органските честички во опсег од 10% до 70%
 4. HHO ќе ја намали EGT (температура на издувниот гас) од 50 до 150 степени F (зависно од товарот на моторот)
 5. Ќе го смири моторот (јачината на звукот на моторот)
 6. HHO не секогаш ќе го намалува NOx и во некои околности ќе го зголеми (вбризгувањето на водата го намалува навистина добро)
 7. Само мала количина и многу специфична количина на HHO е потребна во зависност од капацитетот на моторот. Ако премногу се применува, ефикасноста на моторот ќе се намали ако се користи електролиза за производство на HHO
 8. Коњската сила е зголемена помеѓу 3% и 12%, во зависност од моторот, колку е користен дизелот.
 9. HHO ги подобрува и ги чисти мошне карбонизираните мотори.
 10. 10. HHO најдобро функционира кога моторот е во брзина. Немаме бенефиции ако моторот е во лер.

Аутол М

ПаркингРаботиме 6 дена во неделатаWi-Fi Зона
 • Адреса: Вардарска 7
 • Место: Велес
 • Локација: Караслари
 • тел: 075 442147

Хуманитарен концерт Есенска Бајка за поддршка на СОС Детско село

Направете декарбонизација на моторот на вашиот миленик во Велес