, , ,

Настел Тафталиџе” – комплекс кој користи сопствени обновливи извори на енергија

Настел Тафталиџе се наоѓа на aтрактивна локација со развиена модерна инфраструктура, во близина на повеќе градинки, училишта, факултети, здравствени установи, супермаркети и трговски центари. Поставеноста на зградата, ориентацијата, проветрувањето, широките, непречени визури и поврзаноста со инфраструктурата ја прават оваа локација неповторлива.

default

Комплексот Настел Тафталиџе има 7 влезови кои етапно ќе се градат во три фази. Во првата фаза почнуваме со изградба на 4 ламели со приземје, девет ката и поткровје, 330 станови распоредeни во 4 влезови со по 2 лифта во влез и паркирање на едно ниво под објектите. Во приземјето се наоѓаат деловни простории со галерии и висина од 6m.

Во комплексот Тафталиџе обезбедена е висока А класа енергетска ефикасност која заштедува до 6 пати повеќе енергија и пари, поради:
•       Целосниот систем, на познатиот австриски лидер, Baumit контактна термофасада со графитен стиропор од 10 см, обработена со силиконски абриб во завршни светли бои
•       Последните модели на термоцигли со 5 комори и дебелина од 20 см, кои имаат исклучителни термоизолациски својства и се произведени од природни материјали, глина и пилевина, финално обработени со гипсан малтер
•       Последната и најдобра генерација прозори на еден од најиновативните и квалитетни градежни германски брендови GENEO REHAU  прозорци со 6 комори
•       И најважно, најдоброто пакет стакло со надворешно четирисезонско стакло, внатрешно К стакло и flat стакло поленето 90% со аргон гас.

Повелете во Настел и одберете го вашиот нов топол дом.“

 

(комерцијален текст)

„АРЕНА СПОРТ“ КАНАЛИТЕ ОТСЕГА ДОСТАПНИ И ЗА КОРИСНИЦИТЕ НА „НЕОТЕЛ“

Настел Тафталиџе” – комплекс кој користи сопствени обновливи извори на енергија