, ,

Поттикнете ја креативноста на вашето дете уште од раната возраст

Креативноста е нешто со кое се раѓа секое дете, но и нешто што во текот на годините се губи. Истражувањата покажуваат дека во периодот од градинка до 3то одделение креативноста кај децата драстично опаѓа. Постојат неколку начини како да го промените ова.

Една од наједноставните активности за стимулирање на креативноста е боењето. Боенките и сликовниците ја развиваат имагинацијата и поттикнуваат нови идеи кај децата.  Освен тоа боенките се одлични и за развој на моторните вештини благодарение на линиите односно рамките во кои треба да се придржува детето при боење. Искористете некои од бесплатните купони за попуст на Златна Книга и набавете сликовници и боенки по намалени цени.

Како што напомнавме претходно децата природно имаат активна имагинација и креативност, а читањето книги само ја засилува. Приказните му дозволуваат на детскиот ум да “отпатува” на многу различни места креирајќи слики од пишаниот збор. Покрај тоа приказните поттикнуваат љубопитност и дискусија. Со бесплатниот купон за попуст на целиот асортиман во Просветно дело можете да го изненадите вашето детенце со книги соодветни за неговата возраст.

Доколку сте во можност инвестирајте во приватна едукација односно приватна градинка за вашето детенце. Иако и државните градинки нудат одлична едукација за дечињата од најрана возраст, приватните градинки како Француската градинка нудат бројни креативни активности со кои на забавен начин преку цртање, изработката на предмети и употреба на разни материјали децата учат и воедно ја развиваат својата креативност. Преземете го бесплатниот купон за попуст и добијте 30% намалување на месечната цена за едукација во Француската градинка.

Што е атописки дерматит, кога се појавува и како се лекува

Поттикнете ја креативноста на вашето дете уште од раната возраст