,

Совети од MyMarketing 4дел

Маркетинг за време на новогодишните празници

MyMarketing Нова година

Новогодишната атмосфера е директно поврзана со маркетинг.

Целата таа носталгија, среќа, исчекување на новите нешта во животот, без разлика колку се природни – толку повеќе се засилени со целиот новогодишен маркетинг концепт пласиран од маркетинг агенциите.

Интересно е кога можеме преку едноставни алатки, да создаваме позитивни чувства кои доведуваат до повисока маркетинг вредност.

Искористете го моментот во овој период од годината, потребно ви е малку време и многу креативност. Почитувајте ги вашите клиенти и потрошувачи, посакајте им најдобри желби, зачувајте го вашето место близу до нив.

Денес Ви предлагаме неколку совети и директни, едноставни маркетинг стратегии кои можете да ги поврзете со целата новогодишна магија.

  • Испратете е-пошта за Нова Година;
  • Преобликувајте го вашиот дизајн преку кој сте препознатливи, во новогодишен дух;
  • Обликувајте ги вашите содржини согласно новогодишата енергија;
  • Подарувајте;
  • Потенцирајте ја вашата општествена одговорност;
  • Направете забава, поканете ги вашите соработници и …
    … Очекувајте ги новите работни задачи во 2019 година.

Нам ни преостануваат уште неколку обврски за да бидеме целосни во исполнувањето на овие новогодишни маркетинг стратегии. 😊

Тимот на My Мarketing

https://www.facebook.com/MyMarketing.mk/
http://mymarketing.com.mk/
http://mydigitalworld.mk/mk/

“Black Friday” шопинг изненадување со American Express

MyMarketing Нова година

Совети од MyMarketing 4дел