, ,

Топ 3 совети како да спречите замаглување на стаклата во автомобилот

#spremnizapat #спремнизапат

Со паѓањето на температурите започнува “борбата” со замаглените стакла во автомобилот. Влагата во автомобилот се зголемува поради дишењето на патниците, влажна облека или снегот што го внесуваме преку чизмите.

 

🚗 Најголем избор на опрема за Вашиот автомобил 🏁

За да се ослободите од оваа досадна појава, решението може да го најдете во пена за бричење, хартиена крпа, чорапа и песок за мачки.

Трик бр. 1: Премачкајте ги сите стакла од автомобилот со пена за бричење и протријте добро со хартиена крпа сè додека пената не исчезне.

Трик 2: Во чорапа наполнете силиконски песок за мачки и ставете ја под шофершајбната. Песокот ја впива влагата и така го спречува замаглувањето. По одреден период потребно е да го смените песокот.

Трик 3: Следете ги упатствата како во видеото подолу:

Временска прогноза – петок, 10 ноември

Топ 3 совети како да спречите замаглување на стаклата во автомобилот