, ,

12 Предности на живеењето во дом за стари лица – за 12 години постоење на Вита Ве

Домовите за стари лица се неверојатен начин да бидете сигурни дека вашите блиски и сакани се згрижени и дека ја добиваат услугата и негата која што ја заслужуваат.

Вита Ве со своето 12 годишно постоење како прва лиценцирана по сите стандарди и услови кои се потребни за едно старо лице да се чувствува среќно, задоволно и сигурно, ви посочува 12 предности на живеењето во дом за стари лица:

1. Помош при извршување на секојдневните задачи

За оние на кои им е потребна помош при секојдневните задачи, домовите за стари лица се одлични затоа што помагаат неизмерно. Овие секојдневни задачи вклучуваат капење, облекување, исхрана, извршување на задачи и многу повеќе. Со староста, секојдневните задачи стануваат многу потешки па на многу луѓе им треба дополнително внимание и грижа за нормално да продолжат да чекорат низ животот.

2. Активно социјално опкружување

Создавањето социјална мрежа и мрежа за поддршка е лесно остварливо во домовите за стари лица. Честопати, домовите за стари лица ќе создадат социјални активности за корисниците да се ангажираат и да формираат пријателства. Постарите имаат тенденција да бидат изолирани подоцна во животот; живеењето во средина која ги охрабрува на интеракција им овозможува на постарите лица да се дружат и да споделуваат животни искуства. Создавањето на оваа мрежа подоцна во животот може да биде од голема корист за оние кои се справуваат со слични ситуации во нивните златни години.

3. Домаќинство

Животот во дом за стари лица прави да заборавите на чистење и извршување на домаќински должности. Кога стареете, тешко е да бидете во чекор со ваквите дневни задачи. Персоналот на Вита Ве секогаш се грижи за хигиената да биде на највиско ниво и со тоа на своите корисници им заштедува време и енергија.

4. Исхрана

Во Вита Ве се грижиме за исхраната на Вашите сакани. Кај нас корисниците добиваат 3 главни оброка со ужина помеѓу нив, оброци во кои главна цел ни е да бидат хранливи и здрави.

5. Здравствени услуги

Најдобриот дел од домовите за стари лица се квалификуваните здравствени услуги што им се нудат на своите корисниците. Овие услуги обично вклучуваат администрација на лекови, служби за итни случаи и многу повеќе. Во Вита Ве на нашите резиденти им обезбедуваме консултации од лекари со различна специјалност- стоматолог, интернист, лекар од општа пракса, лабораторија, невропсихијатар, уролог.

6. Специјализирана здравствена заштита

Ако некој постар корисник има посериозна здравствена состојба, домовите за стари лица имаат персонал кој ги задоволува овие потреби на постарите лица. Нивото на грижа е над она што може да го обезбеди член на семејство. Многу здравствени состојби бараат сериозно внимание.

7. Безбедност

Кога живеат во дом за стари лица, старите лица се заштитени од штета што може да им се случи. Ова е особено важно кога имате корисник со сериозна болест како деменција. Во Вита Ве големо е нивото на безбедност.

8. Пристап до многу ресурси

Живеењето во дом за стари лица може да овозможи пристап до многу ресурси што можеби им се потребни на постарите лица. Постариот граѓанин нема да мора да се грижи за тоа да научи како да користи интернет или да држи телефон, бидејќи вработените во Вита Ве со задоволство ќе им помогнат за какви било потреби што ги имаат или за информациите што треба да ги дознаат.

9. Олеснување на членовите на семејството

Поголемиот дел од времето, семејството станува чувар на стари лица, но тешко е да се грижите за нив кога имате живот или семејство за кои исто така треба да се грижите. Домовите за стари лица се одличен начин да им се обезбеди грижа што ја заслужуваат со деноноќната услуга.

10. Фризерски и козметички услуги, педикир и маникир и фискултурно рекреативни вежби (активни и пасивни)

11. Прослави

Одбележување на разни пригоди-родендени, слави, Нова година, Бадник, Божиќ. Посета од културни друштва и оркестри, О.У. со различни програми и приредби. Туристички посети на места по нивен избор.

12. Мир и спокојство

Домувањето и грижата за саканата личност не мора да е борба. Домот за стари лица може да биде прифатлива опција што може да им даде на сите страни малку мир и удобност. Придобивките од асистираното живеење се разновидни, но сите тие се комбинираат за да се обезбеди среќа на најблиските.

Дозволете си и вие да бидете дел од нас каде што ние ја знаеме тежината на староста, да не бидете сами и осамени, повелете во нашата установа и заедно да чекориме по патеката на златното време.

Вита Ве нуди пријатна, безбедна и пријателска средина, каде што старите лица можат да си ја задржат нивната независност, доколку тие сакаат, но имаат пристап до поддршка кога им е потребно.

Целта на нашиот дом е да се задржи квалитетот на животот на нашите корисници. Приватноста на нашите корисници е на високо ниво на нашата листа на приоритети.

Дали сте заштитени од Cyber напади?

12 Предности на живеењето во дом за стари лица – за 12 години постоење на Вита Ве