,

Хемиски пилинзи

Безбедно клинички докажано медицинско-козметичка метода

Хемиски пилинг е безбедно клинички докажано медицинско-козметичка метода која подразбира апликација на киселина на кожа во склад со одредени протоколи а се постигнува регенерација и биоревитализација на кожата, отстранување на хиперпигментации, лечење на акни, лечење на флеки, затварање пори, лечење на соларни флеки, и флеки кај жени после бременост и доење.

Пилинзите се делат на:

 • јако површни
 • површни
 • средни длабоки
 • длабоки

 

Врсти на киселини и нивно дејство

-Салицилна киселина: кертиолитичко и бактерицидно дејство

-лактобионска киселина: хидрирачки ефект

-аскорбинска киселина: антиоксиданс-ја зголемува синтезата на колгени и еластични влакна

-менделична (бадемова киселина): антибактериска активност-ја регулира пигментацијата, редукција на ситни брчки

-гликолна киселина-врши ексфолијација, актиоксидант, стимулатор на регенерација

-ретиноична киселина: редукција на меланин во базалниот слој ги распрснува пигментните гранули, брза елиминација на пигментите

Фактори кои влијаат на ефектот на хемиските пилинзи

 1. Врста на хемиски пилинг
 2. Концентрација на пилингот
 3. Време на експозиција на пилингот
 4. PH вредност на пилингот
 5. Број на слоеви нанесени на кожата
 6. Техника на апликација
 7. Тип на кожата на пациентот

Освен киселини нашите пилинзи содржат и витамини,органски силициум, магнезиум и други состојки кои помагаат во Antiaging терапија.

Хемиските пилинзи не се употребуваат ако лицето има активен херпес вирус,зрачени пациенти,трудници и доилки.

Мезотерапија

Хемиски пилинзи