, , ,

Имелата ги ублажува несаканите ефекти од хемотерапијата и радиотерапијата

Важноста на десноротирачката млечна киселина за метаболизмот

Raphael Medical Centre во Кент кој се грижи за болните од рак и ја користи имелата за намалување на штетните ефекти од хемотерапијата и зрачењето. Со помош на оваа природна билка се намалуваат симптомите како што се заморот, мачнината, гадењето, повраќањето, губитокот на телесната тежина, воспалението и потиштеноста.

Поборниците на имелата тврдат дека таа го зајакнува имунитетот, па дури и дека ги уништува на клетките на туморот, особено кога станува збор за рак на дојка, леукемија, лимфом, рак на дебело црево, рак на панкреас или рак на бели дробови.

„Во рок од 24 часа од давањето на инекцијата, очекуваме пациентите да се чувствуваат полошо, да се поуморни, да ги боли глава, а можеби и да имаат зголемена температура, како благ грип кој трае 12 часа. Но, тоа е добар знак, бидејќи значи дека имунитетот се активира. Во зависност од реакциите ги одредуваме дозите и ги зголемуваме кога пациентите ќе се навикнат на нив“, објаснува Dr. Maurice Orange од „Raphael Medical Centre“.

Препарати на база на имела за оваа намена:
Helixor – Rosenfeld, Germany http://bit.ly/2BCZvXT
Iscador – Weleda in Switzerland
Abnoba – Pforzheim, Germany
За достапноста на препаратите во Македонија контактирајте не во инбокс или на 070 225 775

Вистината за најстрашните болести на денешницата и нивната врска со киселата или базна средина на организмот.

Имелата ги ублажува несаканите ефекти од хемотерапијата и радиотерапијата