, ,

Истраживме се за звучната изолација

Сите видови на објекти, без разлика дали се работи за приватен станбен објект, приватна куќа или индустриски објект заслужуваат одреден степен на приватност меѓу просториите. Мирот и тишината се неопходна потреба .

Проблемот со бучавата е релативно нова дисциплина во градежништвото, кој е неизбежен да се земе во предвид во современите планови за градба.

Л-Децибел ви нуди специјално развиени системи за звучна изолација на ѕидови. Искористете ја нашата стручност и професионалност во справување со бучавата.

Вревата во станот е една од најголемите непријатности и вознемирување. Многу често  не по наша волја, сме сведоци на настаните во соседните живеалишта, без оглед на тоа дали е тоа детската игра или гласна музика. Потребно е само неколку потези да се направат  за да се заштитиме и да го добиеме потребниот мир.

Прво што треба е да се утврди од каде шумот  потекнува. Прецизно определување на патиштата на пренесување на звукот е многу  важно. Виновниците не се, како што обично се мисли, ѕидови и тавани. Звукот се пренесува преку прозорци и цевки.

Пред почетокот на изолација треба да се изврши прецизно мерење на звучните патеки, во спротивно резултатот ќе биде разочарувачки.

Кај оптималната изолација може да се постигне подобрувања до 15 децибели, што одговара на намалување на бучавата и до  75%.

Л-Децибел е македонска компанија која врши комплетен инженеринг за звук и акустика.

Во Општина Центар собираме Е – отпад од дома со Нула Отпад

Истраживме се за звучната изолација