,

Како со DNASportFit и анализа на вашата ДНК да го пронајдете тренингот / диетатасоодветна за вас

Зошто му верувате на DNASportFit?
Во ерата на фитнесот и здравата исхрана, многу сајтови или лични тренери се во контрадикција. Некои нудат конзервативни методи за спорт и исхрана, други се потпираат на алтернативни техники, и така се во постојана побарувачка за најдобар режим на исхрана и тренинг. Каде е вистината меѓу сите овие противречности? Вистината е во вашите гени: секој од нас реагира поинаку. Затоа DNASportFit ја анализира вашата ДНК за да го пронајде тренингот / диетата што е соодветна за вас.

Која е врската помеѓу фитнес, исхрана и генетика?
Нашиот геном му дава инструкции на нашето тело како да направи специфичен протеин. Овие протеини ги извршуваат важните задачи во нашите клетки. Едноставна промена на база на (позната како единствен нуклеотиден полиморфизам или “SNP”) во ДНК секвенцата на генот може да резултира со промена на протеинскиот производ. Многу студии идентификувале многу SNP кои влијаат на атлетските перформанси, метаболизмот, составот на телото и така натаму.

Што ти кажува твојата ДНК?
Многу работи! За кратко да ги сумираме, вашите генетски варијанти ни кажуваат кој тип на тренинзи, макронутриенти и додатоци во исхраната најдобро ви одговараат и обезбедуваат развој на максималниот спортски и визуелен потенцијал вграден во вашите гени.

Дали постојат научни податоци кои ги докажуваат препораките на DNASportFit?
ДА! Постојат многу научни студии кои ги докажуваат нашите препораки. Ние постојано ја разгледуваме научната литература и обезбедуваме ажурирања за какви било нови или релевантни информации и како тоа може да влијае на вашиот генетски профил.


За нас
Областа на фитнес и советување за исхрана е исклучително комплексна и контроверзна. Денешните трендови на исхрана кои се отфрлени денес, се “супер-храна” утре.

Спортскиот тренд исчезнува толку брзо колку што се појавува. Како резултат на тоа, ние секојпат го бараме најдобриот режим на исхрана и обука за вас. Значи, каде е вистината меѓу сите овие противречности? Вистината е во вашите гени: секој од нас реагира поинаку. Генетиката користи едноставна теорија, “Ти си единствен”. Затоа DNASportFit ја анализира вашата ДНК за да го пронајде тренингот / диетата што е соодветна за вас.  Нашата мисија е да користиме продлабочени научни сознанија, за да утврдиме кој ќе биде најдобриот начин за да постигнете мускулесто тело и да консумирате корисни за Вас хранливи материи.

Како се испитува Инлфуенца А+Б, Витамин Д и Прокалцитонин PCT

Како со DNASportFit и анализа на вашата ДНК да го пронајдете тренингот / диетатасоодветна за вас