, ,

Како функционира Aqua detox третманот?

Додека стопалата се потопени во садот, тие се изложени на серија позитивни и негативни јони, а благодарение на јонскиот притисок ткивото на кожата оживува.

Не постои чувство на непријатност за време на третманот и истиот е сосема безбеден. Ќе бидете изненадени а во истовреме и љубопитни за тоа како водата ја менува својата боја за многу кратко време.

Процесот на детоксификација ги отстранува токсините преку стапалата. Токсините се прочистуваат, без разлика на тоа каде се наоѓаат во телото.

Различни бои и објекти ќе се појават во водата за време на третманот.

Забрани:

Третманот за детоксификација да не се користи кај:

 • лица со бај пас и вградени магнетни делови;
 • кај лица со срцеви заболувања и со низок крвен притисок;
 • кај луѓе што претходно правеле операции на срце или трансплантација;
 • бремени жени;
 • жени во период на лактација;

Третманот за детоксификација е добар да се користи кај лица со заболени бубрези или кај оние што се на дијализа, бидејќи апаратот за детокс помага организмот да се ослободи од токсините кои не можат да се исфрлат преку бубрезите.

Резултати од третманот за детоксификација се:

 • стимулиран имунолошки систем;
 • подобрување на функцијата на бубрезите и црниот дроб;
 • ја намалува болката на зглобовите;
 • помага при губење на тежината;
 • ги отстранува тешките метали;
 • го подобрува метаболизмот;
 • помага при артритис и ревматизам;
 • дава одлични резултати кај жени во менопауза.

Солена соба за здравје и релаксација

Како функционира Aqua detox третманот?