, , ,

Како лесно и во секое време да ја дознаете потрошувачката на струја на било кој уред дома

Efergy – мерачи за потрошувачка на електрична енергија

Овој мал и едноставен уред ви помага лесно и во секое време да ја дознаете потрошувачката на електрична енергија на било кој уред во вашиот дом. Било да сте во или околу домот преку e2energy monitor-от или надвор преку e-link бесплатниот софтвер, интернет или со апликација за Android и iPhone мобилен телефон, во било кое време лесно можете да ги дознаете податоците за потрошувачката на електрична енергија на Вашата топлинска пумпа или било кој друг потрошувач на електрична енергија.

Како работи

Овој уред, кој е лесен за инсталација и користење преку сензорот закачен на напојниот кабел и предавателот безжично предава информации во реално време за потрошувачката на електрична енергија на домашниот приемник (wireles energy monitor) или на engage hub уредот кој пак прикачен преку интернет овозможува online мониторинг.

Вклучени функции

Достапни различни валути на прикажување Капацитет за чување на податоци до 24 месеци

Избор на различни тарифни подесувања со посебен симбол за работа во скапа тарифа

Звучен сигнал за предупредување на прекорачување во подесените максимални вредности на потрошувачка Компактен и лесен за употреба energy monitor (дисплеј) кој може да се постави било каде во домот, со

домет до 70m и избор за напојување преку кабел или со батерии

Преглед на потрошувачката на енергија во реално време (цена, CO2 и kWh)

Преглед на податоците на потрошувачка на енергија на дневна, неделна и месечна база (цена, CO2 и kWh) Приказ на просекот на потрошувачка на енергија на дневна, неделна и месечна база (цена, CO2 и kWh) Минимум 12 месеци работа со употреба на 2400 mAh алкални батерии

Вклучени online можности

Пристап до вашите податоци за електрична енергија во било кое време и од било каде

Бесплатен e-link софтвер, web интернет линк и апликација за Android и iPhone мобилен телефон за мониторинг на потрошувачката во реално време

Преглед на вашите дневни, неделни, месечни и просечни трошоци преку графички приказ

Енергетски извештај – симнете ги вашите дневни, неделни, месечни и просечни енергетски извештаи на компјутер PC/Mac

Подесете го вашиот месечен буџет и видете колку блиску сте до планираните трошоци

Споредете ја вашата енергетска потрошувачка за 12 месеци и проверете кога вашите трошоци се најголеми Изберете преглед на потрошувачката на електрична енергија во €, kWh или CO2

 

www.energija.com.mk

info@energija.com.mk

Тел: 02/3061 – 466; 02/3061 – 467

Дали го посетивте новиот изложбено-продажен салон на Pierre Cardin

Како лесно и во секое време да ја дознаете потрошувачката на струја на било кој уред дома