, ,

НИКИВИТА ПРИРОДЕН АНТИБИОТИК , АНТИОКСИДАНТ И БИОСТИМУЛАТОР

Комерцијален текст

 

НИКИВИТА содржи голем број на витамини, минерали, ензими, коензими, јагленихидрати, хормони, протеини и аминокиселини.

 • Помага при :
 • Зајакнување на имунолошкиот систем и регулирање на маснотиите во крвта и телесната тежина
 • Чистење на телото од токсини слободните радикали и другите штетни материи.
 • Регулирање на крвниот притисок ,
 • нарушувања на метаболизмот ,
 • дебелина,
 • стрес,
 • артериосклероза,
 • нервни тегоби,
 • главоболка,
 • вртоглавица,
 • заболувања на грлото и дишните патишта,
 • предвремено стареење,
 • неплодност ,
 • кожни заболувања,
 • реума,
 • гихт,
 • слабокрвност,
 • намален апетит,
 • заболена простата,
 • кај оштетувања на цревната флора,
 • колитис,
 • ентеритис,
 • проширени вени,
 • ЛДЛ холестерол,
 • триглицериди,
 • нарушена циркулација на крвта,
 • зуење во ушите,
 • заболувања на белите дробови,бубрезите,црниот дроб и кардио-васкуларни заболувања,
 • хроничен замор,
 • истоштеност и рековалестенција.


Ја подобрува искористеноста на на калиумот во организмот,ја зајакнува психофизичката состојба дава бодрост енергија и сила.

НИКИВИТА содржи преку 200 лековити и биостимулативни состојки ,витамини ,минерали ,аминокиселини,ензими,коензими и многу други состојки кои се асимилираат лесно и помагаат да се воспостави биохемиска и минерална рамнотежа во организмот и да се забрза обновувањето и подмладувањето на клетките и ткивата .

Недостатокот  на киселоста во ткивата е една од најсериозните причини за заболување НИКИВИТА ги надополнува тие недостатоци

Упаство за користење:

Препорачлива доза на НИКИВИТА е три супени лажици наутро и навечер половина час пред јадење.

Може да се конзумира чисто или да се раствори во чаша вода или чај (да небиде жежок) Во текот на денот  можете да пиете колку сакате , нема предозирање.

За деца: НИКИВИТА може да ја конзумираат деца над 3 години во сразмерно намалени дози.

Одгледувањето на пчелни семејства преставува наша семејна традиција повеќе од 90 години. Во 1985 година во координација со Перо Дабески, научен соработник од Р.Австрија е формиран најсовремениот Репро – центар за производство и селекција на македонската медоносна пчела произведени по најсовремена европска технологија.Нашето професионално пчеларство располага со преку 700 пчелни семејства во Гостиварско – влајничкиот регион и подножјето на Шар планина.

Нашето професионално пчеларство во својот асортиман има голем број на природни препарати на база од пчелини производи за кој се знае дека благотворно делуваат на здравјето на луѓето.

Покрај пчелните производи кој се користат со векови (пчелиниот мед, матичниот млеч, прополисот, поленот и прополисот) нашата компанија Апихербал Пчеларство ДАБЕСКИ Гостивар во своите производи ги користи и другите состојки од пчелите кој се помалку познати на овие простори (пчелиниот леб -ферментиран полен ПЕРГА, пчелиниот отров.)

Производите на компанијата кој се користат за подобрување на здравјето или како козметичка палета на производи, освен пчелините производи содржат производи кој содржат и низ лековити билки кој се традиционално познати и потврдени кај народот.

ТИГО Фајнанс отвори 3 филијали во Скопје каде може да земете КЕШ кредит веднаш!

НИКИВИТА ПРИРОДЕН АНТИБИОТИК , АНТИОКСИДАНТ И БИОСТИМУЛАТОР