, ,


Зошто лекувањето со реиши ги дава посакуваните ефекти

Потентноста на Реиши медицинската печурка ја прави нејзиниот комплексен состав од над 400 различни биоактивни компоненти, 16 аминокиселини, протеини, масти,

витамини ( А, В, С, D, Е ), минерали и макроелементи ( Ge, Se, Fe, K , P, Ca, Na, Zn и Cu) од кои :

 

полисахариди – ја зголемува активноста на имунолошките клетки макрофаги,лимфоцити и ја  подобрува апсорпцијата на шеќерот во крвта.

 

тритерпеноиди – регулирање на висок крвен притисок, ги разложува тромбните наслаги, ги балансира липидите во крвта и делува релаксирачки на вегетативниот нервен систем    ( Lucidum- просветлувач на умот )

 

антиоксиданс SOD (Superoxide Dismutase) –е природен ензим кој го забавува процесот на стареење.

 

Германиум (Ge) – најсилниот природен антиоксиданс ( до 2000ppm), кислороден катализатор ( ја зајакнува способноста на крвотокот за пренесување на кислородот до клетките за повеќе од 1,5 пати ), го забрзува метаболизмот, врши детоксикација и ја враќа  енергијата.

 

Селен (Se) – содржи 72mcg на грам реиши, потвреден е  како есенцијален минерал во комбинација со витамин C и Е претставува заштита од срцеви заболувања, ја подобрува работата на црниот дроб, го спречува таложење на маснотии и токсини, важен во борба против рак ,тумори, како и Сида /ХИВ исто така  ја подобрува и потенцијата и сексуалната моќ кај мажите, состојбата на косата, кожата и очите.

 

– Витамин Е – Важен антиоксидант кој го го успорува стареењето и го зајакнува организмот во борба против инфекции,бактерии и вируси.Храна богата со витамин Е : интегрални житарки и билни масла.

–  Каротеноиди – Се познати антиоксиданти кој помагаат во зајакнување на имунитетот, го стимулираат производството на лимфоцити кои се борат против сите инфекции.Најдобар извор на каротеноиди се:црвено,жолто и портокалово овошје и зеленчук (морков,домат,тиква). Четири важни бета-каротеноиди се:бета-каротен,ликопен,лутеин и зеаксантин кој го штитат организмот од болести.

повеќе на Продимед

Дознајте се за лекувањето и терапијата со Реиши

Зошто лекувањето со реиши ги дава посакуваните ефекти