, , ,

Пиратите од Карибите: Одмаздата на Салазар (филм)

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Кој прв ќе го најде Тридентот на Посејдон, што ја содржи моќта на морето?

Светската премиера на продолжението на еден од најголемите хитови последната деценија, Пирати од Карибите: Одмаздата на Салазар, предизвика голема заинтересираност на вљубениците во филмот.

Во оваа возбудлива авантура ќе го видиме капетанот Џек, кого лошите ветрови на несреќата ќе го соочат со смртоносните духови морнари. , предводени од неговиот стар непријател Капетан Салзар, ќе избега од Ѓаволскиот триаголник и одлучува да ги убие сите пирати на море, вклучувајќи го и него.

Единствената надеж за преживување на капетан Џек е да го пронајде легендарниот трозабец на Посејдон, моќен артефакт кој дава контрола врз морето на оној што го поседува.

Филмот е во режија на Јоаким Ронинг и Еспен Сандберг, а улогите ги толуваат Џони Дип, Џефри Раш, Хавиер Бардем, Кјара Најтли и Орландо Блум.


Режија: Хаоким Ронинг, Еспен Сендберг

Улоги: Џони Деп, Џефри Раш, Хавиер Бардем

Времетраење: 129 минути

Премиера: 25 мај 2017

Јазик: англиски

Жанр: акција, авантура, фантазија

Vintage, Лондонското катче на Кичево

Пиратите од Карибите: Одмаздата на Салазар (филм)