, , ,

Која е тајната на замрзнатиот лимон

Природен извор на витамин Ц

limon

Сите ние знаеме дека лимонот е еден од најздравите овошја и природен извор на витамин Ц кој е неопходен за нашето тело.

limon

Последните научни истражувања покажале дека лимонот превентивно го запира развојот на клетките на ракот, особено ракот на дојка. Затоа научниците нагласуваат дека лимоните не смеете да ги фрлате, особено не семките и неговата кора.

Која е тајната на замрзнатиот лимон?

Кората од лимонот содржи 5 до 10 пати повеќе витамини, отколку самиот сок од лимон. Тoj помага при ослободувањето на телото од токсини, антибактерии, инфекциим делува како антидепресив и одличен е во борбата против стресот и животните промени.

Затоа од денес започнете да го ставате лимонот во замрзнувач, целосен или пресечен на пола, а по некое време извадете го и изрендајте го.

Со тоа ќе добиете нов вкус или ќе го надополните стариот, а покрај тоа ќе го зајакнете имунитетот и борбата со разни болести.

7 совети како да се одржи здрав крвен притисок?

limon

Која е тајната на замрзнатиот лимон