, , ,

Дознајте се за лекувањето и терапијата со Реиши

Избалансирана, правилна исхрана и физичка активност

Избалансираната исхрана е прв чекор кон здрав организам и силен имунитет. Најважно е да се конзумира доволна количина протеини, кој ги зајакнуваат одбрамбените сили на организмот. Најпрвин треба да се избегнува конзумирање на еднолична храна, која е богата со транс масти и рафинирани шекери, бидејки тој вид на храна е главен причинител за повеќето хронични заболувања, заболувања на кардио васкуларен систем и срцето.Мастите не се секогаш штетни и во одредена количина се потребни на организмот за да може правилно да функционира, проблемите се јавуваат кај хидрогенизираните масти(билни масла во кој се пржи храната)

 

Додатоци на исхраната

 

Додатоцита на исхраната станаа клучен фактор во зачувување на здравјето и зајакнување на имунитетот.Тие имаат позитивен ефект врз човековото здравје на модерниот и динамичен човек кој не посветува доволно внимание на исхраната и не внесува доволно свежа храна, овошје и зеленчук, но и денес го немаме тој квалитетот на храна со кои би ги задоволиле сите дневни потреби па затоа е неопходно истите да ги внесуваме дополнително. Освен надополнувањето на неопходни витамини и минерали Реишито помага и при…

 

1  Имуномодулаторнo делување на медицинската печурка Реиши

Силен имунолошкиот систем е прв важен услов за здравјето на човекот. Многу болести настапуваат со слабеењето на имунолошкиот систем, се нарушува равнотежата во организмот и се создаваат услови за развивање на разни болести

  • Hepatitis вирусот предизвикува стврднување на црниот дроб и на крајот рак на црниот дроб.
  • Helicobacter pylori вирусот предизвикува чир на желудникот и на крај рак.
  • Human papilloma вирусот (HPV) предизвикува цервикален карцином кај жената.
  • Epstein-barr вирусот (EBV) предизвикува рак на носната шуплина.

Агенси кои го подобруваат функционирањето на имунолошкиот систем на човекот, може да го подобрат здравјето предизвикувајки  зголемена отпорност на организмот, а со тоа и отстранување на малигни или премалигни клетки. Многу производи на G. lucidum се етикетирани и промовирани на пазарот како имуномодулаторни агенси.

Различни компоненти на G. lucidum се покажале во подобрување на пролиферацијата и созревањето на Т и Б лимфоцитите, мононуклеарните клетки на слезината, НК клетките(клетките убијци) и дендричните клетки, ин витро во култури и ин виво во животни.

Истраживме се за лекот на кралевите и кралот на лековите

Дознајте се за лекувањето и терапијата со Реиши